Etichete

miercuri, 12 mai 2010

superfoods1. metode de utilizare

ce superfoods am eu in bucatarie momentan? hai sa dam o tura prin camara:

brewer's yeast: am aflat ca e diferita de nutritional yeast, dar asta e, acum am cumparat-o, o sa o mananc. o adaug peste salate deocamdata si aduce mai degraba a seminte decat a branzeturi.
as mai putea sa o folosesc la falafel si tot felul de sosuri, dressinguri.
am facut o branza din caju (reteta va trebui imbunatatita, totusi) si am adaugat brewer's yeast, care i-a dat un gust de seminte. a fost ok.

seminte de in: sunt renumite pentru cantitatea enorma de fibre pe care o contin. cu ele e usor, le pun deasupra oricarei salate, supe, in orice desert. chiar si in iaurtul meu de dimineata, si ajuta enorm

psyllium husks: adaugate in orice mancare, maresc foarte mult volumul si grabesc miscarile peristaltice. eu sunt dovada fie a eficientei lor:). le-am mancat in iaurt, cu goji berries, dar se pot adauga in orice compozitie pentru a o lega sau a-i mari volumul

germeni. incep sa ma obisnuiesc cu gustul lor. sunt intr-adevar foarte nutritivi si ieftini. pana acum am mancat germeni de alfalfa, mung bean si ridiche. am cumparat si de broccoli, voi incerca curand

chlorella si spirulina. astea nu mai au nevoie de prezentare. inca citesc despre ele. ma bucur ca iubita chlorella neutralizeaza gustul si mirosul iubitei spiruline.
pe ele le beau doar in smoothie si incep sa ma obisnuiesc cu gustul spirulinei.
dau o culoare extraordinara oricarei bauturi.

ca o concluzie: sunt fericita mancand toate lucrurile astea. incet-incet, voi putea resimti o satisfactie extraordinara dupa un mic-dejun numai cu fructe si suc verde, un pranz cu salata si dressing delicios, o cina cu o supa usoara si onctuoasa.
e bine!
si am observat ca alimentele normale au inceput sa ma intristeze.
viata in raw e mai interesanta si mai curata. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu