Etichete

miercuri, 7 aprilie 2010

pesto delicios

Pesto bun tare:

Pana acum nu am facut decat pesto de patrunjel si pesto de spanac, dar se mai poate face si pesto de busuioc si pesto din rosii deshidratate (am o banuiala ca e delicios). Mai mult decat atat, la pesto se folosesc si alte tipuri de seminte in afara de semintele de pin: seminte de floarea soarelui si de dovleac.
Pe langa faptul ca e foarte, foarte bun, pesto de patrunjel are mai multe avantaje:

-continut ridicat de vitamina C: o 'portie' de pesto se face din trei legaturi de patrunjel. dupa cum stim, patrunjelul are mai multa vitamina C decat citricele

- contine usturoi- pe langa proprietatile evidente, mirosul usturoiului e anihilat de prezenta patrunjelului. dubla victorie!

-seminte de pin- contin ulei pinoleic (grasimi nesaturate, care scad colesterolul rau), mai multe proteine decat orice seminte, vitamina B2, fier, magneziu, anti-oxidanti si.....taie foamea. semintele astea sunt deosebit de gustoase, dar si consistente, asa ca nu am folosit decat un pumn mic mic

-ulei de masline- foarte putin, pentru ca semintele de pin contin o cantitate suficienta de grasimi

- suc de la o jumatate de lamaie- care taie din greata si da prospetime pesto-ului

Blenduim toate astea si ne abtinem sa adaugam apa. Eu nu am mai pus si parmezan, pentru ca pesto-ul e foarte, foarte bun si fara si in plus, parmezanul contine multe calorii.

Putem folosi pesto ca sos si atunci il servim cu betisoare de ardei, telina sau morcov sau......il intindem pe felii de paine sanatoasa intr-un sandvis delicios, numai bun de luat la serviciu:)....

Metoda de conservare: se pune pesto (daca mai ramane dupa preparare:) intr-un borcanas si deasupra turnam ulei de masline, pentru a evita oxidarea. Delicios....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu